27 ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΕΡΡΗΞΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση πρωινές ώρες της 22-1-2019, έξι (6) αλλοδαποί, ηλικίας από 29 έως 36 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν δομημένη, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση και ενεργούντες από κοινού, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες-στόχους τους, μετακινούμενοι σχεδόν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενα οχήματα και αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα και δευτερεύουσες θύρες, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές, ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων, προκειμένου αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην έχουν στην κατοχή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι επτά (27) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *