2.700 ΚΙΛΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΛΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Η ΔΡΑΣΗ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση “Ανακυκλώνω Χαρτί, γιατί μετράει” σε όλα τα δημόσια Δημοτικά σχολεία του Δήμου Βριλησσίων (6 συνολικά), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους χαρτιού που τοποθετήθηκαν στο σχολείο.

  • Τα υλικά που συλλέχθηκαν είναι:
  • βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ και μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες.
  • Τα υλικά στη συνέχεια ζυγίζονται από τον ΕΔΣΝΑ και για κάθε γεμάτο κάδο το σχολείο έλαβε περίπου 5.000 πόντους.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Συνολικά, συλλέχθηκαν περίπου 2.700 κιλά χαρτιού, το οποίο αντιστοιχεί σε 1,5 πόντο ανά μαθητή.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, το οποίο και καταδεικνύει το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονέων.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου,  ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης επιβράβευσε όλα τα σχολεία και τους μαθητές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, απονέμοντας τιμητικούς επαίνους για τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό.

Επαίνους έδωσε, επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Κορωναίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Χαντζάρα και η Πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Γιώτα Παρασκευοπούλου.

Τα αποτελέσματα των σχολείων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα followgreen.gr/vrilissia/school

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *