Ο Δήμος Βριλησσίων, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, προβαίνει κάθε χρόνο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της καταπολέμησης των κουνουπιών εντός των διοικητικών του ορίων.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Ο Δήμος Βριλησσίων, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, προβαίνει κάθε χρόνο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της καταπολέμησης των κουνουπιών εντός των διοικητικών του ορίων.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου την 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών στις 6/9/2017 με συνδυασμένη εφαρμογή ταμπλετών προνυμφοκτονίας και ψεκαστικού μίγματος  ακμαιοκτονίας, σε όλα τα φρεάτια και τα σημεία συγκέντρωσης υγρασίας, πάντα με εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισημαίνεται ότι η επιτυχία οποιουδήποτε προγράμματος διαχείρισης του προβλήματος των κουνουπιών απαιτεί την ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Περιφέρειας και όμορων Δήμων, αλλά και τη συμβολή κάθε πολίτη.

Ειδικότερα ο κάθε πολίτης θα πρέπει:

Να μη διατηρεί ακάλυπτα δοχεία με νερό και να απομακρύνει το στάσιμο νερό (πιατάκια γλάστρας κλπ).

Να ποτίζει με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται στάσιμα ύδατα.

Να φροντίζει για την ανανέωση του νερού σε κολυμβητική δεξαμενή ή σε διακοσμητικά συντριβάνια και όταν δεν χρησιμοποιούνται να εκκενώνονται.

Να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά.

Ο Δήμος θα συνεχίσει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών μέχρι οι συνθήκες του περιβάλλοντος να καταστούν μη ευνοϊκές για την αναπαραγωγή τους.

3 σχόλια στο ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

  1. Καλή η προσπάθεια του Δήμου .Εμείς στην Αγράφων έχουμε πολλά κουνούπια και θα θέλαμε να μας πείτε που μπορούμε να προμηθευτούμε τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να μην ρυπαίνουμε το Περιβάλλον .’Εχουμε κλειστεί στα σπίτια και δεν μπορούμε να βγούμε έξω στις βεράντες .

  2. Εμείς που κατοικουμε στην οδό Βερμιου δεν μπορούμε να βγούμε στη βεράντα από τα κουνούπια. Κι αυτό κρατάει όλο το καλοκαίρι επί σειρά ετών.

  3. ‘Oσοι μένουμε στην παραρεμάτια περιοχή του ρέματος Πεντέλης
    -Βριλησσίων-Χαλανδρίου ,συγκεκριμένα στις οδούς Τροίας,Μενελάου,Τηλεμάχου και πιθανόν και αλλού, υποφέρουμε
    από τα κουνούπια. Σας παρακαλούμε να κάνετε κάτι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *