ΧΩΡΙΣ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απεργούν σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ζητώντας οριστική λύση για  την ομαλή λειτουργία του προγράμματος, που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό.

Τη συμπαράστασή της και τη συνδικαλιστική της κάλυψη εκφράζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Ομοσπονδία «καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που εργάζονται στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, να συμμετέχουν ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2018, όπως και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 10:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και στα αρμόδια Υπουργεία πώς, φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός.
Ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι υποσχέσεις να υλοποιηθούν».

Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: «Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν:
•Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με συνέπεια να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
•Την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δεκαπέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί
μέσω Α.Σ.Ε.Π. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.
•Την άμεση καταβολή του επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.
•Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
•Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *