ΤΟ CINE ΔΡΑΣΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟ 2017 ΜΕ “ΕΝΑ ΤΡΥΦΕΡΟ ΦΙΛΙ”

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 8.15 μ.μ., στο ΤΥΠΕΤ, προβάλλουμε την ταινία “Ένα τρυφερό φιλί” του Κεν Λόουτς, κόβουμε την πίτα μας και γλεντάμε με μουσική και κεράσματα που θα έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Cine-Δράση για την περίσταση!

Ελάτε να περάσουμε μαζί ένα όμορφο βράδυ!

Η ταινία

Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία,  2004. Διάρκεια: 104΄. Σκηνοθεσία: Ken Loach. Σενάριο: Paul Laverty. Πρωταγωνιστούν:

Atta Yaqub, Eva Birthistle,  Shamshad Akhtar, Ahmad Riaz, Shabana Bakhsh,

Ο Cassim έχει πακιστανική καταγωγή άλλα είναι γεννημένος στην Γλασκόβη.  Επιλέγει να ζει μια “διπλή ζωή”, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των γονιών του, ενώ την ίδια στιγμή εργάζεται ως ανερχόμενος DJ. Όνειρό του είναι να αγοράσει κάποτε ένα δικό του club. Όταν   συναντά την Roisin, καθηγήτρια μουσικής στο Καθολικό σχολείο που φοιτά η αδελφή του, ο έρωτας μοιάζει μοιραίος. Η σχέση τους δεν θα καταφέρει να μείνει κρυφή και όταν τελικά αποκαλύπτεται, πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές δημιουργούν εμπόδια στην εξέλιξή της. Ο Casim θα ανατρέψει το προξενιό που του ετοιμάζει η οικογένειά του, ενώ η Roisin θα έχει προβλήματα στο μικρόκοσμο του αυστηρών αρχών καθολικού σχολείου που διδάσκει. Το ζευγάρι θα πρέπει να βρει τη δύναμη για να κρατήσει τη σχέση του και να υπερνικήσει την πίεση του κοινωνικού περίγυρου.

Ο Ken Loach συνεργάζεται για μια ακόμα φορά με τον σεναριογράφο Paul Laverty, δίνοντας μια ταινία στο γνώριμο ύφος του.  Και αυτή τη φορά πηγή της έμπνευσής του είναι η σύγχρονη πραγματικότητα. Η κλειστή Σκοτσέζικη κοινωνία -ειδικά όπως μεταλλάσσεται μετά την 11η Σεπτεμβρίου- μπαίνει στο μικροσκόπιο του σκηνοθέτη. Με αβανταδόρο σεναριακό πυρήνα τον έρωτα μεταξύ ενός μουσουλμάνου άνδρα και μιας καθολικής γυναίκας, η ταινία θέτει εύλογα ερωτήματα για τις κοινωνικές ρίζες, τους οικογενειακούς δεσμούς και την ομαλή συνύπαρξη κοινωνικών ομάδων διαφορετικών θρησκειών. Τα ερεθίσματα δίνονται και αφήνεται στο θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Για τα γυρίσματα της ταινίας ο Loach δούλεψε με μια πραγματική Πακιστανική οικογένεια στη Γλασκόβη, που κατάφερε να ανακαλύψει με πολύ κόπο, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα πιο ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Όλοι οι ηθοποιοί είναι σχεδόν ερασιτέχνες, προσφέροντας ειλικρινείς ερμηνείες. Από το cast ξεχωρίζει η Ιρλανδή Eva Birthistle στο ρόλο της Roisin, η οποία δίνει μια συγκινητική και ταυτόχρονα δυναμική ερμηνεία. Το Ae Fond Kiss είναι από τις πλέον ώριμες δουλειές του Loach, που και δεν θα αφήσει ανικανοποίητους τους φίλους του καλού σινεμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *