ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς και Χαλανδρίου έχει ως ακολούθως:

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς και Χαλανδρίου έχει ως ακολούθως:

ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις δημόσιες & ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

10:30  Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών, Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών.

11:00  Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου

Κατάθεση στεφάνων

11:30  Έναρξη παρέλασης

17:00 Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.

ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021    

10:30 Κατάθεση στεφάνων Σχολείων Εκάλης στο Μνημείο Πεσόντων (Πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη)

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στη  Νέα Ερυθραία  (Ελευθερίου Βενιζέλου & Λουκή Ακρίτα) από αντιπροσωπευτικές ομάδες Μαθητών Σχολείων,  Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπων Σωματείων, Συλλόγων, Καθηγητών, Δασκάλων.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

7:30 Οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

11:00 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά.

11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (Λ.Κηφισίας & Ζηρίνη,Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο, εκπροσώπους των  Αστυνομικών Τμημάτων, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων  και Πολιτικών Κομμάτων.

12:00 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας

Παρέλαση Μαθητών,   Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού &   Συλλόγων του Δήμου, στην Πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά. Μετά το πέρας της παρέλασης, θα προσφερθεί κέρασμα στην  Πλατεία άνωθεν του υπογείου Σταθμού Αυτοκινήτων, όπου θα  χορέψει το Επίλεκτο τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου.

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ανήμερα της εθνικής επετείου:

  • Έπαρση της ελληνικής σημαίας – 8:00
  • Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου – 10:00
  • Επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και κατάθεση στεφάνων – 10:30
  • Μαθητική παρέλαση – 11:00
  • Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Λυμπεράτο – 12:15

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα εφαρμοστούν αυστηρά οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες η μαθητική παρέλαση

Επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στήριξε ομόφωνα την εισήγηση της διοίκησης, για περιορισμένη εκπροσώπηση των σχολείων στη μαθητική παρέλαση, λόγω των ανησυχητικών  επιδημιολογικών δεδομένων τόσο στη χώρα όσο και στην πόλη. Η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί τελικά μόνο με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων και των παραστατών κάθε τάξης, προκειμένου να περιοριστεί, όσο τo δυνατόν ο συνωστισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *