ΤΑ ΔΕΚΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ANAMENETAI NΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ

Νέα πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων έρχονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση της μάχης κατά του κοροναϊού για την Ελλάδα ενόψει και του Πάσχα.

Κλείσιμο διοδίων, χρονικό όριο μετακινήσεων και πλαφόν στα sms

Νέα πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων έρχονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση της μάχης κατά του κοροναϊού για την Ελλάδα ενόψει και του Πάσχα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός, ζητά την συμμόρφωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί και προσανατολίζεται στη λήψη νέας δέσμης μέτρων.

Η χώρα μας  βρίσκεται εντός της καμπύλης, δηλαδή η νόσος  επεκτείνεται μεν αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνονται, ωστόσο η κυβέρνηση και όλες οι αρμόδιες Αρχές παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού ώστε να μη δούμε στην Ελλάδα εικόνες ανάλογες με της Ιταλίας και των ΗΠΑ, επί παραδείγματι, ή άλλων χωρών όπου ο ιός καλπάζει εκτός ελέγχου.

Στο πλαίσιο αυτό και βλέποντας -παρότι οι περισσότεροι πολίτες είναι πιο προσεκτικοί- ότι κάποιοι συνεχίζουν να αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα, προ των πυλών βρίσκεται νέα δέσμη μέτρων, ύστερα και από τις συστάσεις και εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής του ΕΟΔΥ.

Δεύτερο κύμα με 10 νέα μέτρα

Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει χρονικούς περιορισμούς στις εξόδους των πολιτών με SMS κι άλλα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ακόμη ειδικά μέτρα με ελέγχους σε διόδια, περιφερειακούς δρόμους, σταθμούς λεωφορείων κλπ., θα ληφθούν εν όψει του Πάσχα με τον φόβο μαζικής «απόδρασης» προς τη επαρχία.

Τέλος θεωρείται πιθανόν η κυβέρνηση -μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις υψηλόβαθμων παραγόντων της Εκκλησίας και του Μεγάρου Μαξίμου- να επιτρέψει την Μεγάλη Εβδομάδα τη διεξαγωγή λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, όπως το ζήτησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με σαφείς εντολές να μην χρησιμοποιηθούν μεγάφωνα και να αποτρέπονται στον περίγυρο οι συγκεντρώσεις πιστών.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, έρχεται νέο κύμα μέτρων που περιλαμβάνουν:

  1. Αύξηση προστίμου για άσκοπη κυκλοφορία
  2. Νέο όριο συναθροίσεων ( κάτω των 10 ατόμων)
  3. Αποκλεισμός δημόσιων χώρων
  4. Ειδικήβεβαίωση εξόδου για ηλικιωμένους
  5. Πλαφόν εώς 2 sms ημερησίως
  6. Διαφορετικά χρονικά όρια μετακινήσεων
  7. Αστυνομικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς, στάσεις λεωφορείων
  8. Κλείσιμο των διοδίων
  9. Μετακίνηση εκτός δήμου, άπαξ, με βεβαίωση κατοικίας
  10. Κλειστές λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε επιλεγμένες εκκλησίες μητροπόλεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *