ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: “Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΦΥΪΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων ενημερώνει ότι η νέα ομιλία της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30:Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων ενημερώνει ότι η νέα ομιλία της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30:

“Αυτή την  Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30 θα κάνουμε ένα βήμα μεγαλύτερο μέσω της Παιδαγωγικής Εγκεφάλου, γνωρίζοντας τους τρόπους μέσα από νέες τεχνολογίες για τη λειτουργία της ανάπτυξης του εγκεφάλου,  που βοηθούν γονείς και παιδιά.

Σε αυτή μας την συνάντηση  της Σχολής Γονέων σας περιμένουμε να μοιραστούμε πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις  που θα μας καθοδηγήσουν στον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν πρακτικά, γονείς και  παιδιά να αυξήσουν τις αντοχές και την ευφυΐα τους.

Φιλοξενούμενη μας αυτή τη φορά η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά, Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος (EΜΠ,PurdueUniv.USA, Παν. Αιγαίου) και Νηπιαγωγός (ΕΚΠΑ), Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα των νευροεπιστημών του 21ου αιώνα (δηλαδή των τελευταίων 2 δεκαετιών), για το πώς δομείται και λειτουργεί ο εγκέφαλος είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά, χάρις στο γεγονός ότι υπάρχουν πλέον πολλές νέες τεχνολογίες που χωρίς επέμβαση, αλλά με εξωτερικούς αισθητήρες, ανιχνεύουν το εσωτερικό του εγκεφάλου.

Αυτά τα δεδομένα βελτιώνουν ήδη πολλές επιστήμες, μεταξύ των οποίων την Παιδαγωγική, η οποία μέχρι σήμερα βασίζονταν κυρίως στην Ψυχολογία, καθώς και την ίδια την Ψυχολογία και την Ιατρική.

Για τον τρόπο που οι γνώσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν πρακτικά γονείς και παιδιά να αυξήσουν τις αντοχές και την ευφυΐα τους, θα μιλήσει σε μια σειρά δύο διαλέξεων η Δρ.Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά με τα εξής συγκεκριμένα θέματα:

«Νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου και αντοχή των γονέων»

«Πως η Αριστοτελική Λογική και η Φύση κάνουν τα παιδιά εξυπνότερα;» 

Θα ακολουθήσει άλλη μία ομιλία της -συζήτηση για την ολοκλήρωση του κύκλου Παιδαγωγικής Εγκεφάλου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *