ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: “ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ… ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ”

Ανακοίνωση- καταγγελία για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), στην οποία- μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι ασθενείς της Καρδιολογικής νοσηλεύονται σε ράντζα και ότι υπάρχει ασθενής που νοσηλεύεται επί… 4,5 χρόνια.

Η ανακοίνωση:

“Πρωτοφανές ….. ράντζα στη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Η Καρδιολογική Κλινική διαθέτει 21 Κλίνες και η Μονάδα εμφραγμάτων 11 Κλίνες. Δεν αρκούν να καλύψουν τη ζήτηση. Η Καρδιολογική και η Μονάδα εμφραγμάτων μετά από κάθε εφημερία γεμίζουν ράντζα.

Όταν λέμε ράντζα εννοούμε φορεία. Γεμίζουν οι διάδρομοι και τα δωμάτια. Στην Καρδιολογική Κλινική αναπτύσσονται 10 ράντζα-φορεία και στην Μονάδα εμφραγμάτων 5 ράντζα-φορεία μετά κάθε εφημερία και έτσι ξεκινάει η οδύσσεια για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Στην Καρδιολογική Κλινική η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Ασθενείς και Προσωπικό ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

Πως είναι δυνατόν στο διάδρομο να γίνεται περιποίηση των ασθενών να στήνονται παραβάν αν και δεν χωράνε να περάσουν, να βγαίνουν καρδιογραφήματα, να παρέχεται οξυγόνο στους ασθενείς.

Είναι γεμάτος ο διάδρομος με καλώδια καθ’ ότι δεν υπάρχουν υποδοχές για τα Ιατρικά Μηχανήματα και πρίζες. Είναι αφόρητη η διέλευση των Ιατρών και Νοσηλευτών για την παροχή υπηρεσιών.

Επίσης στους θαλάμους βάζουν ασθενείς σε ράντζα-φορεία. Αποτέλεσμα είναι να μην χωράνε να στρέψουν Νοσηλευτές και οι γιατροί. Δεν είναι δυνατόν να παρέχουν ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα σε τέτοιες συνθήκες.

Στη Μονάδα εμφραγμάτων υπάρχουν 11 Κλίνες. Μετά από κάθε εφημερία νοσηλεύει πάνω από 16 ασθενείς. Οι πέντε νοσηλεύονται σε ράντζα –φορεία.

Η Μονάδα διαθέτει 11 Μόνιτορ. Για να βρεθούν τα άλλα Μόνιτορ για τους ασθενείς των ράντζων –φορείων γίνεται αγώνας δρόμου από το Προσωπικό και τα αναζητούν σε όλο το Νοσοκομείο. Ψάχνουν απινιδωτές. Κάνουν ανάταξη σε ασθενείς χωρίς καταγραφή. Και όμως σώζουν ζωές.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ 4 ½ ΧΡΟΝΙΑ 
Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο συμβαίνει και το εξής παράδοξο. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κατήγγειλαν στον Υπουργό Υγείας ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Σωματείου νοσηλεύεται ασθενής επί 4,5 χρόνια!

Είναι τοξικομανής και μέσα στην Κλινική κάνει διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Εξέρχεται του Νοσοκομείου ζητιανεύει, πουλάει ναρκωτικά!!! Ασθενείς και συνοδοί διαμαρτύρονται έντονα στους γιατρούς και τους Νοσηλευτές.

Ο Διευθυντής ιατρός μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών εξέδωσε πειθαρχικό εξιτήριο στον ασθενή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας με εντολή Διοικητή ξαναεισήχθη στο Νοσοκομείο στη Β Παθολογική.

Ο Υπουργός έδειξε ότι δεν ήξερε το ζήτημα και είπε ότι θα παρέμβει. Επί 4,5 χρόνια νοσηλεύεται ασθενής σε παθολογική κλινική Γενικού Νοσοκομείου χωρίς σχετικό πρόβλημα υγείας. ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ.

Η Προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ όπως και των άλλων Νοσοκομείων της Αττικής στις εφημερίες προκύπτει λόγω της αυξημένης ζήτησης (πάνω από 30%) και την εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *