ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Στην κατάμεστη αίθουσα “Μουσών” του Πνευματικού Κέντρου του δήμου πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τα ΚΑΠΗ του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) Δήμου Βριλησσίων.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η μακραίωνη ιστορία μας, όπως και ο σημερινός εορτασμός της Εθνικής μας επετείου, της Επανάστασης του ’21, δείχνουν ότι η Ελληνική μας ταυτότητα έχει την πολιτιστική, ιστορική και ανθρωπιστική παντοδυναμία παρά τον μικρό αριθμό των Ελλήνων να απορροφά λαούς και πολιτισμούς, εντάσσοντάς τους στο περιούσιο Ελληνικό Έθνος, γιατί έχει βαθιές ιστορικές ρίζες (…) Η 25η Μαρτίου 1821 μας δείχνει το δρόμο για την επιτυχία, ας τον προχωρήσουμε όλοι μαζί, απόγονοι της βαριάς Ελληνικής κληρονομιάς, συνεχιστές της ένδοξης ελληνικής ιστορίας, ευλογημένοι απόγονοι του 1821».

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη-Λάμπρου, η οποία τόνισε:

«Η εορταστική αυτή εκδήλωση φέτος αφιερώνεται στον αφανή, τον άσημο, τον άγνωστο στρατιώτη της διαχρονικής μας πατρίδας, τον ταμένο στη λευτεριά και στην αξιοπρέπεια –πρωτίστως των κατατρεγμένων και των αδυνάτων– σ’ αυτόν που άφησε τα κόκαλά του ακόμη και στις εσχατιές της γης ή στη θαλασσινή αχανή επικράτεια, από την ώρα που ο πρώτος άνθρωπος σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό μέχρι τους τιμημένους νεκρούς των Ιμίων και των ατελείωτων αερομαχιών στο Αιγαίο της πρόσφατης ιστορίας μας.

Αφιερώνεται, όμως, ιδιαίτερα στους αιχμαλώτους στρατιώτες μας αυτή τη στιγμή από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη, Λοχία Δημήτριο Κουκλατζή και Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη, και ευχόμαστε γρήγορα να επιστρέψουν στην Πατρίδα μας και στις οικογένειές τους.

Τέλος, αφιερώνεται στους 108 πεσόντες στρατιώτες στη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41 που έχουν εκταφεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών στο Τεπελένι από το ΓΕΕΘΑ και αναζητείται προσδιορισμός της ταυτότητάς τους για να ενταφιαστούν με τις πρέπουσες τιμές στην Ελλάδα. Οι εργασίες αυτές ξεκίνησαν τον Γενάρη του ’18, σε εφαρμογή σχετικής διακρατικής συμφωνίας ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ».

Την εορτή πλαισίωσαν μέλη του ΚΑΠΗ με υπέροχες και δυναμικές απαγγελίες ποιημάτων του Βαλαωρίτη, η χορωδία με εξαιρετικά τραγούδια αλλά και η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ με δημοτικούς χορούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζάρα και Κώστας Βαφειάδης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κα Παρασκευοπούλου και κ. Εγκολφόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τσιλιγκάκης, κα Σίμου και ο εκπρόσωπος των μελών του ΚΑΠΗ κ. Κάππας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *