“Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ” ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Στη Σχολή Γονέων του ΟΚΠΑ Βριλησσίων, σήμερα, 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 18.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11) ομιλητής είναι ο π. Ιωάννης Τσαπαρίκος.

Πρόκειται για μια συνάντηση αφιερωμένη στην πατρότητα, αφιερωμένη στο ρόλο του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια, αφιερωμένη σε μπαμπάδες και φυσικά σε μαμάδες.

ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ
Θεματικός άξονας της ομιλίας είναι η συστημική προσέγγιση της πατρότητας. Η συστημική προσέγγιση υπερτερεί της παραδοσιακής αναλυτικής (καρτεσιανής) σκέψης, ως προς το ότι προσλαμβάνει και ερμηνεύει τον κόσμο ως ολότητα, ως σύνολο συστημάτων και υποσυστημάτων, σε συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ τους. 

Στόχος της ομιλίας είναι να αναδειχθεί ο θεμελιακός λόγος ύπαρξης και δραστηριοποίησης του πατέρα μέσα σε μια οικογένεια και κοινωνία που συνεχώς αλλάζει και επαναπροσδιορίζεται.

Μετά την αναφορά σε βασικές διαστάσεις της πατρότητας (ο πατέρας ως άτομο, ο πατέρας στην οικογένεια, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στη θρησκεία, στη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον), θα αναλυθεί διεξοδικότερα ο ρόλος του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια. 

Μπορεί άραγε ο σύγχρονος πατέρας να μην είναι παθητικός θεατής, αλλά να είναι ενεργός συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος με την σύζυγο-μητέρα στο δυσχερές, πολύπλοκο και πολυσύνθετο εγχείρημα της από κοινού διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης μιας πιο ολοκληρωμένης προσωπικότητας, ικανής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *