Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Προς:

-όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Βριλησσίων

-όλους τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) και σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (Ε.ΚΕ.Α), δημιουργεί Τράπεζα Αίματος των εργαζομένων του και των κατοίκων της πόλης μας.

Οι αιμοδότες θα καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) κι έτσι θα τους παρέχεται η δυνατότητα αίτησης για την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα αιμοδότη, με την οποία θα διενεργείται πιο εύκολα η ταυτοποίηση και η εξυπηρέτησή τους σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Αιμοδοσίας της χώρας, χωρίς μεσολαβητές.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ξεκινά από τους εργαζόμενους σε όλο το Δήμο, τις υπηρεσίες του, τα ΚΕΠ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Όσοι εργαζόμενοι προσφέρονται εθελοντικά να συμμετέχουν σε προγραμματισμένη αιμοδοσία από τον ΟΚΠΑΔΒ, θα λαμβάνουν διήμερη άδεια, όπως προβλέπει η Εγκύκλιος υπ΄ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.14/916/4084/15-2-2007/ άρθρο δεύτερο του ν. 3528/2007, παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ., με εφαρμογή για όλες τις υπηρεσίες της χώρας:

«Ο υπάλληλος που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών, συν την ημέρα που δίνουν αίμα μπορούν να αποχωρήσουν». (Η απόφαση χορήγησης άδειας ισχύει για όλους τους εθελοντές αιμοδότες εργαζόμενους.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου (Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος), κατόπιν προγραμματισμού και σχετικής ανακοίνωσης που θα έχει προηγηθεί από τον ΟΚΠΑΔΒ.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, εθελοντές ή μη:

  • Διότι πιστεύουμε ότι πρέπει εμείς όλοι να δείξουμε έμπρακτα πως είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε την μεγάλη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
  • Διότι μπορούμε όλοι να σώσουμε ζωές που μπορεί να κινδυνέψουν κάποια στιγμή.
  • Διότι η μοναδική πηγή προέλευσης του αίματος είναι ο άνθρωπος.

Με μία αιμοδοσία σου μπορείς να βοηθήσεις 3 διαφορετικούς ανθρώπους!

Ο πρώτος μπορεί να είναι κάποιος που βρίσκεται πολύ μακριά, ο δεύτερος μπορεί να μένει κάπου στην πόλη σου, ο τρίτος μπορεί να είναι κάποιος που γνωρίζεις και πρέπει να τον βοηθήσεις…

Τηλεφωνήστε για εκδήλωση ενδιαφέροντος εθελοντικής συμμετοχής  στο τηλέφωνο 210-8045564 στα Κ.Ι.Φ και στο 210-6135611 στα γραφεία του ΟΚΠΑΔΒ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *