Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε συνάντηση την Παρασκευή 7/12/2018,  ώρα 17.30, στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ), με θέμα: "Ενημέρωση – Οργάνωση Ενεργειών" για το θέμα που έχει προκύψει με τη διεκδίκηση ακινήτων από το Δημόσιο, καλεί τους δημότες ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.

Σε συνάντηση την Παρασκευή 7/12/2018,  ώρα 17.30, στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ), με θέμα: “Ενημέρωση – Οργάνωση Ενεργειών” για το θέμα που έχει προκύψει με τη διεκδίκηση ακινήτων από το Δημόσιο, καλεί τους δημότες ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

“ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Αγωγές εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά ιδιοκτητών ακινήτων

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξ. Μανιατογιάννης,  με αφορμή την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων τόσο σε εντός σχεδίου πόλης όσο και σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές του Δήμου μας,  ενημερώνει υπεύθυνα όλους τους δημότες ότι:

  • Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε τη σοβαρότητα και το μέγεθος του θέματος που έχει δημιουργηθεί εντός των ορίων του Δήμου καθώς επίσης και αναγνώρισε την απίστευτη αναστάτωση και την ψυχική ταραχή που έχει προκληθεί σε δεκάδες οικογένειες κατοίκων της πόλης μας που βλέπουν την περιουσία τους να διεκδικείται από το δημόσιο.
  • Άμεσα ανέλαβε να συνδράμει, σε συνεργασία με τους θιγόμενους δημότες – ιδιοκτήτες, με το θεσμικό ρόλο που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τους Ο.Τ.Α., στην επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος που προέκυψε από την αιφνίδια και παντελώς απρόβλεπτη ενέργεια του Δημοσίου, λίγες μάλιστα ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αμαρουσίου για την περιοχή των Βριλησσίων ξαφνικά και με ευθύνη της πολιτείας με ενέργειές όπως:
  • Κίνησε τη διαδικασία για τη συγκέντρωση όλων των αναγκαίων στοιχείων και πληροφοριών για την ενδελεχή εξέταση της κείμενης νομοθεσίας και των νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν.
  • Έδωσε πλήρη δημοσιότητα στο θέμα μέσω της Τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.
  • Απαίτησε με συνεχείς επαφές με τα όργανα των αρμόδιων Υπουργείων την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων (παράταση προθεσμίας για την οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών, νομοθετική πρόβλεψη για αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει και αντιστοίχων περιπτώσεων που θα προκύψουν στο μέλλον).
  • Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 26/11/2018.
  • Τόνισε και τονίζει ότι δεδομένης όμως της άσκησης των αγωγών και της ύπαρξης συντόμων προθεσμιών με βάση τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να αμυνθούν οι δημότες κατά των οποίων έχουν ασκηθεί οι εν λόγω αγωγές,  είναι προφανές ότι κάθε κύριος ακινήτου, ο οποίος έχει λάβει αγωγή με την οποία  διεκδικείται ολικά ή μερικά από το Ελληνικό Δημόσιο η ιδιοκτησία του, οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για τη δικαστική εκπροσώπησή του μέσω δικηγόρου προς αντίκρουση των αγωγών του Δημοσίου. Αυτό κρίνεται απαραίτητο αναγκαίο και το μόνο ικανό μέτρο που μπορεί να τους διασφαλίσει στην περίπτωση που το Ελληνικό Δημόσιο έως τη συμπλήρωση των δικαστικών προθεσμιών δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε, ικανοποιώντας την απαίτηση των δεκάδων ιδιοκτητών της πόλης μας και του Δήμου μας.
  • Καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες σε συνάντηση την Παρασκευή 7/12/2018  στις 17.30. στην αίθουσα « Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, ( πρώην ΤΥΠΕΤ), με θέμα: Ενημέρωση – Οργάνωση Ενεργειών.
  • Δηλώνει τέλος ότι ο Δήμος Βριλησσίων πέραν της συνεχιζόμενης προσπάθειας και της άσκησης έντονης πίεσης στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς του Ελληνικού Δημοσίου για άμεση διακοπή κάθε δικαστικής διαμάχης, θα είναι αρωγός σε κάθε ιδιοκτήτη και στο νομικό παραστάτη του, παρέχοντας κάθε αναγκαία πληροφορία και διευκρίνιση που απαιτείται για την πλήρη αντίκρουση των αγωγών του Δημοσίου.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων
Ξ. Μανιατογιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *