ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ- ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσία της καθηγήτριας Αναστασίας Κοτανίδου, διευθύντριας της ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσία της καθηγήτριας Αναστασίας Κοτανίδου, διευθύντριας της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υγειονομικά μέτρα θα υπάρξουν και φέτος, αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Σε αντίθεση με το περασμένο φθινόπωρο – είπε – που δεν είχαμε άλλα μέτρα, φέτος έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβόλια, προκειμένου να αποφύγουμε τις επιπτώσεις της CoViD-19.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως πάνω από το 90% των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ CoViD είναι ανεμβολίαστοι.

Εφόσον υπάρχει η επιλογή των εμβολίων, τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά και δεν θα μετατραπούν σε χώρους νοσηλείας CoViD. 

Έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6 εκατομμύρια πολίτες, αριθμός που θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Χρειαζόμαστε – τόνισε – ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς ακόμη.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

  • Αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
  • Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022, θα υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικής διάγνωσης κορωνοϊού. Όλοι οι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα rapid test ανά εβδομάδα, με δαπάνη του εργαζόμενου (10 ευρώ). Η εξέταση θα ελέγχεται από τον εργοδότη.
  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες κατηγορίες (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον Τουρισμό, τις τηλεοπτικές παραγωγές, το θέατρο και τα θεάματα) θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο δωρεάν τεστ την εβδομάδα, όπως και οι φοιτητές, οι οποίοι θα πληρώνουν οι ίδιοι.
  • Οι ταξιδιώτες (αεροπλάνο, πλοίο, τρένο, ΚΤΕΛ) υποχρεούνται σε ένα rapid test 48 ώρες πριν από το ταξίδι, με δαπάνη του ταξιδιώτη. Παιδιά από 5 έως 12 ετών, ταξιδεύουν με self test.
  • Δωρεάν τεστ θα μπορούν να κάνουν μόνον οι εμβολιασμένοι.
  • Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση πρέπει να υπάρχει σήμανση για χρήση μάσκας.
  • Στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπορούν να πηγαίνουν μόνον οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
  • Στα κλειστά γυμναστήρια επιτρέπεται είσοδος ανεμβολίαστων με rapid test 48 ώρες πριν. Μπορούν να λειτουργήσουν ως CoVid free με 100% χωρητικότητα.
karta1
kartas2
karta3
karta4

 

karta1b
karta2b
karta3b
karta5b
karta4b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *