ΝΕΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΑΤΣΗ

Ενα αγγειογραφικό σύστημα (στεφανιογράφος) τελευταίας τεχνολογίας, που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, αποτελεί το νέο «αποτύπωμα» της προσφοράς που αφήνει στο πεδίο της υγείας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Χάρη σε αυτή τη δωρεά το προσωπικό του Αιμοδυναμικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Σισμανόγλειου – διασυνδεδεμένου με το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»- θα μπορεί να πραγματοποιεί περί τις 3.125 επεμβατικές πράξεις ετησίως, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Τμήματος, καρδιολόγος, κ. Δημήτρης Σιώνης, κατά τη χθεσινή τελετή εγκαινίων του ιατρικού μηχανήματος.

Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 25% σε ό,τι αφορά τις επεμβατικές πράξεις του Αιμοδυναμικού Τμήματος, καθώς το 2018 πραγματοποιήθηκαν 2.649 με τον προηγούμενο παλαιωμένο εξοπλισμό – υπήρχαν δύο στεφανιογράφοι που είχαν αποκτηθεί το 1994 και το 2003 αντίστοιχα.

Οι ευχαριστίες τόσο του διευθυντή κ. Σιώνη όσο και του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, κ. Πέτρου Αντωνόπουλου προς την κυρία Εριέττα Κούρκουλου και τον κ. Πάρη Κασικόδωστα, παιδιά της κυρίας Μαριάννας Λάτση, που παρέστησαν στα εγκαίνια, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ήταν θερμές. Και οι δύο υπογράμμισαν το όφελος αυτής της πρωτοβουλίας για το σύστημα δημόσιας υγείας και συνεχάρησαν την κυρία Λάτση και τον κ. Κασιδόκωστα «που συνεχίζουν το σημαντικό έργο δωρεών που έχουν κληρονομήσει από την οικογένειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *