ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΚΠΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΒΟΥΛΑ ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ

 

%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85

“Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες

Βρισκόμαστε λίγο πριν από την Άγια Ημέρα των Χριστουγέννων

Οι ετοιμασίες μας όμως στρέφονται κυρίως γύρω από το γιορταστικό τραπέζι, τα πλούσια φαγητά, το στολισμό του δέντρου, το φωτισμό των μπαλκονιών. Όλα αυτά είναι ασφαλώς ευχάριστα και μας βοηθούν να νιώσουμε διαφορετικά, να ξεφύγουμε από την ανιαρή καθημερινότητα και να βρεθούμε πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους.

Το πραγματικό όμως νόημα των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται εδώ, αλλά είναι πολύ πιο βαθύ, πολύ πιο δυνατό, πολύ πιο μεγαλειώδες.

Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν το θρίαμβο της έμπρακτης και ανιδιοτελούς αλληλεγγύης, την ταπεινότητα, την αγάπη, τη νίκη της παλλόμενης καρδιάς πάνω στον ψυχρό, ορθολογιστικό νου.

Σήμερα, πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια μετά, το λαμπρό αστέρι της Άγιας Νύχτας μάς οδηγεί στον ίδιο πάντοτε δρόμο, μας καλεί να ακολουθήσουμε την ίδια πορεία: να ανοίξουμε την καρδιά μας στο συνάνθρωπο, στον οποιοδήποτε συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από καταγωγή, εθνικότητα, κοινωνική θέση ή οικονομική κατάσταση, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να νιώσουμε και να πραγματώσουμε την « ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία ». Μόνον έτσι τα Χριστούγεννα θα βρουν το πραγματικό τους νόημα. Κι αυτό το νόημα το έχουμε τόσο ανάγκη σε μια εποχή άκρατου ατομισμού, ηθικής και οικονομικής κρίσης, σύγχυσης και αδιαφορίας για τον πλησίον.

Οι άγιες μέρες που έρχονται ας φέρουν την ευτυχία στο σπίτι σας και ο καινούργιος χρόνος ας είναι γεμάτος όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Ας υπάρχει υγεία και ας επανέλθει το χαμένο χαμόγελο στα χείλη όλων…, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει.

Χρόνια πολλά σε όλους σας  με Αγάπη και αληθινή Αλληλεγγύη…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *