ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας (για 4 ώρες στην Αττική και όλο το 24ωρο στην Περιφέρεια) θα λειτουργήσουν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ο λόγος είναι η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που προβλέπει για την Αττική 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ, για την Περιφέρεια 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση και την πραγματοποίηση πανελλαδικής συγκέντρωσης στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *