ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Α.Τ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Συγκέντρωση για το ΟΧΙ σε Κέντρο Υποδοχής στο πρώην Α.Τ. Πεντέλης

Συγκέντρωση για το ΟΧΙ σε Κέντρο Υποδοχής στο πρώην Α.Τ. Πεντέλης

“Σας καλούμε όλους στη συγκέντρωση μας αύριο Κυριακή 12/1/2020 και ώρα 11.00 το πρωί μπροστά από το πρώην Α.Τ. Πεντέλης στην πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη για να διαμαρτυρηθούμε και να σταματήσουμε τη συμπαιγνία εις βάρος όλων των εμπλεκομένων”,αναφέρει η ανακοίνωση κατοίκων σχετικά με την προγραμματισμένη εγκατάσταση μεταναστών στο πρώην Αστυνομικό Τμήμα της Πεντέλης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

“Εμείς οι Δημότες Πεντέλης, κάτοικοι Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης αντιτασσόμαστε στην εκμετάλλευση ανθρωπίνων ψυχών από τις κερδοσκόπες ΜΚΟ και στην με ευθύνη τους εγκατάσταση προσφύγων σε ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιωτών στην περιοχή μας.

Τη Δευτέρα 13/1/2020 πρόκειται να εγκατασταθούν ανήλικοι μετανάστες στο ακατάλληλο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης (όπου πηγές του Δήμου μας ανέφεραν ότι έχει χαρακτηριστεί πολεοδομικά ως κόκκινο και κατεδαφιστέο) στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη.

Οι ίδιες πηγές μας ενημέρωσαν πως το κτήριο δεν έχει επισκευαστεί πολεοδομικά για να στεγάσει ανθρώπους και δεν δύναται να επισκευαστεί καθώς η τοποθεσία του ανήκει στη Δασική Ζώνη Α, καθιστώντας μη νόμιμη την επαγγελματική του χρήση και δραστηριότητα.

Πέραν αυτού η περιοχή είναι γενικώς ακατάλληλη για δομή υποδοχής και στέγασης μεταναστών καθώς εκεί υπάρχουν διάσπαρτα εστιατόρια και ακριβώς απέναντι υπάρχει η εν λειτουργία εκκλησία της Αγίας Τριάδος (που έχει αναγνωριστεί από την Πολιτεία ως σημαντικό ιστορικό μνημείο θρησκευτικής λατρείας).

Η περιοχή ως ορεινή και δασική (γειτνιάζει με το δάσος της Μονής Πεντέλης) είναι ακατάλληλη για στέγαση παιδιών-ανηλίκων γιατί έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

Σας καλούμε όλους στη συγκέντρωση μας αύριο Κυριακή 12/1/2020 και ώρα 11.00 το πρωί μπροστά από το πρώην Α.Τ. Πεντέλης στην πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη για να διαμαρτυρηθούμε και να σταματήσουμε τη συμπαιγνία εις βάρος όλων των εμπλεκομένων”.

Για περισσότερα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *