Η ΚΕΔΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΣΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία προσώπων που αγωνίζονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.

Γ. Πατούλης: Οι επικεφαλής πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει να διώκονται όταν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μετά από εισήγηση του Τάσου Κανταρά, επικεφαλής της παράταξης Συντονισμού Αιρετών, προχώρησε στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος το οποίο καταδικάζει περιπτώσεις προσώπων που κλήθηκαν σε απολογία επειδή αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ υπογράμμισε ότι «επικεφαλής πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει να διώκονται όταν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών».

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά να σταματήσουν οι κλήσεις και οι διώξεις όσων υπερασπίζονται τα κοινωνικά αγαθά και τη λαϊκή περιουσία και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Φαινόμενα όπως αυτό αποτελούν μείζον θέμα αντιδημοκρατικής αυταρχικής συμπεριφοράς.

Ζητούμε:

  1. Να σταματήσουν οι κλήσεις και οι διώξεις αγωνιστών που υπερασπίζονται τα κοινωνικά αγαθά και τη λαϊκή περιουσία
  2. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για το δικαίωμα της κάθε οικογένειας στο ρεύμα και το νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *