ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Την παρακάτω ανακοίνωση για τους αντικουνουπικούς ψεκασμούς εξέδωσε ο Δήμος Βριλησσίων:

“Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει τους δημότες ότι υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών εντός των διοικητικών ορίων του.

Η μέθοδος καταπολέμησης που εφαρμόζεται παρουσιάζει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική συμβατότητα. Η αντιμετώπιση των εντόμων γίνεται σε υδάτινες επιφάνειες – εστίες αναπαραγωγής με κατάλληλα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ψεκασμοί γίνονται σε όλο το Δήμο Βριλησσίων.

Σε περιοχές, όμως, όπου έχουν εντοπιστεί αυξημένοι πληθυσμοί εντόμων, όπως στην παράπλευρη Αττική οδό και τις καθέτους Θερμοπυλών-Βερνάρδου-Μαραθώνος-Σαλαμίνος, στο ΤΥΠΕΤ, στην παραρεμάτιο, στη Ναυτική Βάση, στην Έδραση, στο χώρο Μητροπούλου – Κισσάβου – Καλλιανίου. Γίνεται προσπάθεια οι ψεκασμοί να πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα (λόγω της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου) και όπου χρειαστεί ανάλογα με την αύξηση του πληθυσμού του εντόμου ακόμα συντομότερα.

Παράλληλα όμως για την πρόληψη της αναπαραγωγής των κουνουπιών (που γίνεται σε στάσιμα νερά, πιατάκια γλαστρών, σιφώνια και φρεάτια σπιτιών, παραμένουσα υγρασία στους κήπους, κλπ), πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, απομακρύνοντας τα νερά μέσα από τους χώρους και τους κήπους των σπιτιών μας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *