ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Το Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή και τις δράσεις εκπαίδευσης και επιβράβευσης πολιτών, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας “followgreen.gr/vrilissia”, απονεμήθηκε στο  Δήμο Βριλησσίων και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμος Βριλησσίων στην 3η Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (DG Environment) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Το Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή και τις δράσεις εκπαίδευσης και επιβράβευσης πολιτών, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας "followgreen.gr/vrilissia", απονεμήθηκε στο  Δήμο Βριλησσίων και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 

O Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε:

“Το πρόγραμμα χωριστής διαλογής απορριμμάτων του Δήμου Βριλησσίων προχωρά αποδοτικά και εξελίσσεται συνεχώς. Η ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών τόσο στα νοικοκυριά όσο και στα σχολεία μας, μεταξύ άλλων, επιτυγχάνεται, μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τη διασύνδεση των νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων με επίκεντρο την Ανακύκλωση-Κομποστοποίηση με Διαλογή στην Πηγή, αλλά και ανάλογη επιβράβευση της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας followgreen.gr/vrilissia.

O Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης ανέφερε ότι “με κοινωνική συνείδηση και συνεργασία, ουσιαστικά με ένα “κλικ” αλλαγή συνήθειας στον καθημερινό τρόπο απόρριψης, μπορούμε γρήγορα να πάμε μπροστά. Να ωφεληθεί οικονομικά και κυρίως περιβαλλοντικά ο τόπος μας, να περιφρουρήσουμε το περιβάλλον των Βριλησσίων και της Αττικής γης. Η Καθαριότητα και η Διαλογή στην Πηγή είναι Πολιτισμός”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *