ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Από το Δήμο Βριλησσίων ανακοινώθηκε ότι ο Α΄ κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων αρχίζει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Κισσάβου 11).

Στη θεματολογία και τους κύκλους συναντήσεων αναφέρεται η παρακάτω επιστολή της Προέδρου του ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων, Βούλας Αρσένη Λάμπρου:

“Αγαπητοί γονείς, καλό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά!

Ο Α΄ Κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων αρχίζει στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Κισσάβου 11, αίθουσα ισογείου).

Μαζί θα προσπαθήσουμε και φέτος για 3η χρονιά μέσα από τις συναντήσεις μας στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ να δώσουμε λύσεις στις αγωνίες και τους προβληματισμούς ώστε ως γονείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας όποια ηλικία και να έχουν.

Η ψυχολογική ομάδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων για φέτος έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα συναντήσεων με εξαιρετικούς καλεσμένους.

Επιθυμώντας να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο των συναντήσεων, αλλά και να το εξειδικεύσουμε, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και σε όλες τις ηλικίες των παιδιών αλλά και να βοηθήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, σωστά και υπεύθυνα, τους ίδιους τους γονείς, εφέτος για πρώτη φορά, εκτός από τις συναντήσεις κάθε 2η Παρασκευή της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθούν και 5 ακόμα εξειδικευμένα προγράμματα (σύνολο 4 μαζί με τη Σχολή Γονέων) με τους εξής κύκλους:

– Σχολή Γονέων κάθε 2η Παρασκευή με εκλεκτούς καλεσμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες και με θέματα που μας αγγίζουν ως γονείς στην καθημερινότητα μας.

Θέματα που πρέπει να προβληματιζόμαστε αλλά και να δίνουμε τις σωστές απαντήσεις για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών όλων των ηλικιών, για τις σχέσεις μας ως γονείς μαζί τους, σχέσεις μεταξύ γονιών, σχέσεις φιλικές στο σχολείο, συμπεριφορές, όρια κλπ

-Κύκλος 4 συναντήσεων με γονείς διάρκειας 1,5 ώρας 6-10 άτομα. Αφορά Ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις ομάδας γονέων (δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην έναρξη της Σχολής Γονέων 22/9/17)
Μέσα στις ομάδες αυτές, τα άτομα που θα συμμετέχουν θα διευρύνουν την οπτική τους μέσα από τις αφηγήσεις και τις παρεμβάσεις των άλλων μελών της ομάδας αλλά και θα αξιοποιήσουν τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν καθότι θα κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν στην προσωπική τους ζωή.

-Κύκλος με συναντήσεις παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία έχουν διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών διάρκειας 1,5 ώρας 6-10 άτομα, μία φορά το μήνα.

– Κύκλος ατομικής συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Α και Β Λυκείου.

– Ομαδικό εργαστήριο 12-15 ατόμων, εξερεύνησης ενδιαφερόντων των νέων, με έμφαση το πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του (3ωρες συναντήσεις χ 4 φορές)

Σχολή Γονέων Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2017
Θέμα: «Μεγαλώνοντας εμείς τα παιδιά μας, μεγαλώνοντας εμείς ως παιδί». Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 18.00, στην Αίθουσα Μουσών (Κισσάβου 11, ισόγειο), θα μιλήσουμε για εμάς που έχουμε τη φροντίδα μικρών παιδιών.

Πώς εμείς μεγαλώσαμε και πώς τώρα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Καλεσμένος μας ο συγγραφέας – ειδικός εκπαιδευτικός, Νίκος Τομαράς. Μερικές από τις ενότητες που θα καλυφθούν:

-Τι είναι αυτό, σύμφωνα με τον Φρόυντ, που επιδρά σημαντικά στην πορεία της ανθρώπινης ανάπτυξης;

-Ποια τα ηλικιακά στάδια που ταυτίζονται με την προσοχή του ανθρώπου σε ορισμένα μέρη του σώματος;

-Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας η καθήλωση ή η παλινδρόμηση σε κάποιο από αυτά τα στάδια;

-Ποια τα μέρη που διαιρεί ο Φρόυντ τον ψυχισμό του ανθρώπου;

-Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και η έξοδος από αυτό.

-Πώς μπορεί να μας βοηθήσει η εμπειρία της ψυχανάλυσης;

-Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί να χαράξει μόνο του το δρόμο του;

-Τι εφαρμογή έχει η ψυχαναλυτική έρευνα στην ψυχοθεραπεία σε παιδιά;

-Διαβάζοντας ένα σύμπτωμα και το νόημα που διακυβεύεται.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο: 210-8045564 κα Στάμου Πηνελόπη Παιδοψυχολόγος.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ… ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!

Με εκτίμηση,

H Πρόεδρος ΟΚΠΑ
Αρσένη Λάμπρου Βούλα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *