ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CINE ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ, ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ

Από το Cine Δράση λάβαμε και δημοσιεύουμε:

“Αυτή η ανακοίνωση δεν έχει σκοπό να μιλήσει για το Cine-Δράση.

Αφορά την ανάγκη, με αφορμή τη θεσμική συζήτηση που γίνεται στα όργανα του δήμου για την παραχώρηση των δημοτικών αιθουσών σε συλλόγους, να απαντηθεί το ερώτημα αν είναι δίκαιο να παραχωρείται στους φίλους του κινηματογράφου στα Βριλήσσια η αίθουσα του ΤΥΠΕΤ για προβολές σε μόνιμη και σταθερή ημέρα της εβδομάδας.

Κυρίως αφορά την ανάγκη όλοι οι πολίτες, όλοι οι δημότες, όλοι οι συλλογικοί φορείς της πόλης να αντιμετωπίζονται ισότιμα από την εκάστοτε δημοτική αρχή που ρυθμίζει την καθημερινότητα του προαστίου

Το Cine-Δράση εδώ και 7 χρόνια (τα τρία πρώτα ως ομάδα δημοτών, τα τελευταία τέσσερα ως αναγνωρισμένος σύλλογος) προβάλει ταινίες, αδιάκοπτα, κάθε Τετάρτη. Πολύ συχνά οργανώνει και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.

Κάποιες από αυτές είναι υπερτοπικού ενδιαφέροντος, όπως η συνδιοργάνωση του AthensAmimFest, οι προβολές των βραβευμένων ταινιών του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, οι εκθέσεις γλυπτών ή ζωγράφων (Ρόκος, Παπαγιάννης), οι παρουσιάσεις βιβλίων (Δούκα, Καρυστιάνη), ενώ άλλες κινητοποιούν μόνον τους δημότες Βριλησσίων.

Στο διάστημα των 7 χρόνων λειτουργίας του το Cine Δράση έγινε ένας υπολογίσιμος φορέας στο προάστιο. Όλοι σήμερα, ακόμα και αυτοί που δεν  μετέχουν τακτικά ή καθόλου  στις δράσεις μας γνωρίζουν, την ύπαρξή μας.

Ξέρουν ότι διοργανώνουμε προβολές ποιοτικών ταινιών που συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου,  ταινίες που δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν. Αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή μεγάλου και διαφορετικού κάθε φορά αριθμού γειτόνων μας στην παρακολούθηση των προβολών.

Κανένας φορέας του προαστίου μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να διοργανώσει 80 εκδηλώσεις το χρόνο, στις οποίες συνήθως παρευρίσκονται περισσότεροι από 80 θεατές, ενώ σε ορισμένες προβολές αυτοί φτάνουν 180 ή και ξεπερνούν τους 300 σε ανοιχτές συναυλίες.

Η απήχηση του Cine Δράση οφείλεται εν μέρει στην προσπάθεια των ανθρώπων του, οι οποίοι επιλέγουν ό,τι εν πρώτοις αρέσει και στους ίδιους, αλλά και στο σεβασμό για τις επιθυμίες των θεατών: η επιλογή των ταινιών και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις όλων. Οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι η όποια δραστηριότητα είναι σταθερή και συνεχής, αποτελώντας πλέον «παράδοση» για το προάστιο.

Η Τετάρτη, κάθε Τετάρτη, είναι η ημέρα που κάθε γείτονας έχει τη δυνατότητα να πάει, στη διάρκεια του χειμώνα στο ΤΥΠΕΤ, στη διάρκεια του καλοκαιριού στον προαύλιο χώρο του Β΄ Γυμνασίου, να απολαύσει μια πολύ καλή ταινία, να βρει φίλους ή γνωστούς και να μιλήσει μαζί τους για γενικότερα θέματα ή για κάτι που τον απασχολεί προσωπικά. Όλοι όσοι συμμετέχουν ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ακριβώς το αυτονόητο:  Πότε, πού και τι.

Στη σημερινή εποχή που ο ελεύθερος χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος στο ελάχιστο είναι αδύνατο τέτοιου είδους δραστηριότητες να είναι σε ημέρες  που αλλάζουν συνεχώς, γιατί έτσι χάνεται η συνέχεια.

Δεν είναι μόνον το ότι κάποιοι επιβαρύνονται με πρόσθετη προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών, αλλά το αυτονόητο γεγονός ότι όταν κανείς γνωρίζει τη σταθερή ημέρα μιας δραστηριότητας, διαμορφώνει ανάλογα το πρόγραμμά του, και έτσι μπορεί να παρακολουθεί αυτό που επιθυμεί.

Το Cine Δράση δεν είναι ένας φορέας που επιβαρύνει με  αιτήματα για πρόσθετες παραχωρήσεις το δήμο. Μόνο του, με την βοήθεια του «κοινού» του καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα, πληρώνει τα γραφεία του, προμηθεύεται τον αναγκαίο εξοπλισμό του,  τυπώνει τα έντυπα του κοκ. Θεωρούμε ότι η προσφορά αυτή δικαιούται έναν αξιοπρεπή χώρο και μια σταθερή  ημέρα προβολών.

Επιπλέον είναι ο μόνος φορέας που έχει πρόταση για την αξιοποίηση αυτού του χώρου όλο το χρόνο και όχι αποσπασματικά. Θεωρούμε επίσης, ότι κάτι που λειτουργεί επιτυχημένα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει: Η Τετάρτη είναι μια αποδεδειγμένα καλή ημέρα για προβολές και το ΤΥΠΕΤ είναι ο μόνος κατάλληλος χώρος για την παρακολούθηση ταινιών.

Θα παρακαλούσαμε συνεπώς τους αρμόδιους που αποφασίζουν για τη διάθεση των δημοτικών αιθουσών, να εξετάσουν το αίτημά μας για την εκ νέου παραχώρηση την προσεχή χρονιά της αίθουσας του ΤΥΠΕΤ τις Τετάρτες, με γνώμονα την ανάγκη της αδιατάραχτης συνέχειας μιας επιτυχημένης δραστηριότητας που αφορά συνολικά τον Δήμο μας.

Επικαλούμαστε δηλαδή, πέραν οποιαδήποτε «δεύτερης σκέψης», να πρυτανεύσει στις αποφάσεις τους η λογική και η κοινή περί δικαίου αντίληψη.

Με τιμή

Για το Cine-Δράση”

www.cinedrasi.com

cinedrasi2011@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *